Läser just nu (trots åtta timmars arbetsdag)

Att återhämta sig från utmattning var ju bra mycket lättare så länge jag jobbade deltid. Att jobba heltid var lite svårare (bespar mig tips om att gå ner i arbetstid, jag är en tänkande människa). Åtta timmar är så enormt många timmar. Sex timmar är en perfekt arbetsdag. Påminns återigen varför jag röstar på Vänsterpartiet och alltid har gjort.

Hur som helst. Jag vänjer mig lånsamt vid alla dessa timmar som ska jobbas, och den här veckan har jag till och med lyckats hitta tillbaka till läsningen, som legat på is ett tag. Detta läser jag just nu:

Mitt liv som dront – Helena von Zweigbergk okej. Den här har jag faktiskt läst ut, vilket ni som följer En förbannad podd på Instagram vet. Älskade den, så den får vara med här. Helena ser tillbaka på sig själv och bitar av sitt liv som dront. Dvs en person som glatt och ibland desperat lallat omkring och inte riktigt kunnat sätta sina egna gränser. Hon pratar om kvinnligt kodat språk, åldrande och varför uttrycket ”ta ingen skit” är naivt. Som ett extra långt sommarprogram!

Everything Here Is Beautiful – Mira T. Lee den här köpte jag som engelsk pocket på Pocketshop. Både i formatet och i språket! Den inleder lite lömskt ur Miranda perspektiv, vilket fick mig att tro att boken handlade om henne. I själva verket handlar den om systern Lucy ur perspektivet från dem som står henne nära. Boken kretsar mycket kring Lucys psykiska sjukdom, men i bakgrunden finns hela tiden en historia om att vara invandrad i en ny kultur. Jag gillar den och hoppas att den översätts här hemma. Har cirka femtio sidor kvar.

Dina händer var fulla av liv – Suad Ali Började på den här som ljudbok idag och gillar både berättelsen och inläsningen. Boken handlar om Nora och hennes liv från från uppväxt och tonår i Somalia, till flykt och helt nya livsvillkor i Sverige. Jag har ett relativt stort intresse för politik i olika afrikanska länder, men pratar lika sällan om det som mitt intresse för IRA eftersom att jag helt enkelt har för dåligt minne för att diskutera något. I alla händelser: jag tror att jag kan rekommendera den här även om jag knappt kommit en fjärdedel in i den ganska korta boken.

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s